ComfortabelMode is iets complex.
Diverse stijlen, verschillende smaken, allerlei kleuren en vormen, een varia aan materialen, alles kan. Waar de éne van zwijmelt, keurt de ander nog geen blik waardig.

Ik verkies vrouwelijk kleding met als constante vrij nauw om het bovenlijf. Strakke jeans, losse broek, uitwaaierende of net aansluitende rok, het kan en mag verder allemaal, afhankelijk van de gelegenheid. Afgewerkt met schoeisel met hak. Slechts een paar uitzonderingen laten mij een tiental centimeter zakken: skies, boswandelingen of pretparken.
Een skibot of een stevige wandelschoen zijn in de eerste gevallen een logische keuze, niet? Voor een pretpark heb ik echter zo mijn eigen schoeisel: de enige echte, onvervalste crocs. Het toppunt van onelegantie en wansmaak volgens velen, super comfortabel en bestand tegen natte voeten volgens mij. Mijn zwarte crocs, stilaan rijp voor de vintagemarkt, staan in huis steeds paraat om mijn binnenkamerse blote voetjes snel te omhullen als ik de vloer net wat te fris vind of een stapje de tuin in zet.

It’s easier to put on slippers than to carpet the whole world.
– Al Franken

En dan vallen de bladeren, kruipt de kilte van de grond omhoog en besluiten mijn tenen om hun winteroffensief in te zetten. Zijnde: zich in te beelden dat ze ijspegels zijn. Crocs hebben hier geen verweer tegen. Uit mijn kast diep ik een soort slobberige stoffen laarsjes op. Ga ik ietwat te snel de trap op, dan staan ze me enkele treden lager verbaasd na te kijken. Maar… die dingen houden mijn voeten zo heerlijk warm!

O ja, soms gaat comfort echt voor alles. Dan kijk ik in de spiegel en denk: ziezo, wat ziet het er weer heerlijk onaantrekkelijk uit!