Cultuur en zo

Zomer komt eraan. In zijn voorbode sturen alle cultuurcentra ter lande hun programmatie voor het komende seizoen uit. Zo ook dat van Hasselt. Aangezien ik wel hou van cultuur en zo, maakte ik een ommetje langs Cultuurcentrum Hasselt voor een exemplaar. En toen werd ik aangenaam verrast.

“Cultuur: als je ergens niet bij kunt, op de verzamelde werken van Shakespeare gaan staan.”
– Cees Buddingh

Uiteraard staat er een mooi aanbod in, maar dat is niet de reden dat het mijn aandacht trok. Meteen bij het vastnemen van deze “brochure” ontwaakt de boekbindster in mij. Dit is geen machinaal product. De rode elastiek even uit de inkepingen, cover open, en jawel, het echte boekblok is genaaid en gelijmd! Mijn hart maakt een sprongetje van vreugde. Dat noem ik nu Cultuur. Hier besteedde iemand ook aandacht aan de details, met name aan de gratis brochure die naar het potentiële publiek gaat. Meestal een niemendalletje, maar dit is een schepping, iets om te koesteren, te bewaren.

Iemand getuigt hiermee van bijzonder strategisch inzicht. Voor mij, en ongtwijfeld nog meer mensen, is elke vorm van verdere campagne overbodig. Deze vrucht verkoopt zichzelf puur door zijn opvallende originaliteit. Ik bijt.

Cultuur en boekbinden perfect gecombineerd, dank je Cultuurcentrum Hasselt

 

Ook Clouseau houdt van cultuur en zo, zij het dan via Domino.

One Comments

Comments are closed.