VriendschapEn toen ging ik daten.
Ja, daten zoals in afspreken-met-een-man.
Geen blind dates, wel min of meer afgewogen uitjes met mannen waar ik eerst een aangenaam online contact mee had. Wat ik wilde was simpel: een avond weg van het alledaagse, me laten verstrooien door een aantrekkelijke man onder het nuttigen van een hapje, een drankje. “Hij moet mij niet mogen, als ik me maar vermaak,” declameerde ik aan mezelf.
Enkele mannen slaagden erin om meer te worden. De daarop volgende jaren deden we zo nu en dan iets samen, vertelden elkaar onze grote en kleine probleempjes, vormden elkaars klankbord. Kortom: vrienden, maatjes, makkers. Het verschil in sekse speelden hierbij geen rol meer. Dacht ik.

“Friendship is born at that moment when one person says to another: What! You too? I thought I was the only one.”
C. S. Lewis

Toen…
Toen kwam er iemand speciaal in mijn leven. Iemand waarover ik juist hen vanaf het prille begin vertelde. Zij luisterden, zij adviseerden. Zij supporterden.
Toen werd die éne een blijvertje.
Toen hoorde ik niks meer van een paar.
Toen lieten enkele anderen me weten dat ze het niet meer gepast vonden om nog met me af te spreken, de één omdat hij zelf iemand ontmoette, de ander omdat hij oordeelde dat ik wel wat anders te doen had.
En toen moest ik hard mijn best doen om te blijven geloven in oprechte vriendschap tussen man en vrouw. Gelukkig resten er nog een stuk of wat. Het soort man dat ik niet voor ogen hou als ik uitroep: “Mannen! Ze zijn allemaal hetzelfde!”.
Zij niet.
Zij zijn speciaal.
Zij dragen de waarden van vriendschap in hun hart.One Comments

  • els vanoppen 5 december 2016

    Heel mooi geschreven pakkend en oprecht, vriendelijke groeten Els

Comments are closed.